ENTREVISTA DE CATALUNYA RELIGIÓ AL PRESIDENT DE LA CCAPAC: “NO ESTEM XUCLANT RECURSOS DE LA PÚBLICA”

24 de març, 2017

El proper diumenge 2 d’abril les famílies de l’escola cristiana tenen una cita: la sisena trobada familiar que organitza la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya. El president d’aquesta xarxa, Josep M. Romagosa, defensa que “la col·laboració público-privada és un model d’èxit” i reivindica “el dret a decidir en relació a les famílies i en relació a l’escola”. I es pregunta perquè es busca la desaparició de l’escola concertada.

-Què identifica les famílies de l’escola cristiana?

-No som ni millors ni pitjors, però som nosaltres. Els trets que ens identifiquen són els que també identifiquen l’escola cristiana com un actor rellevant dins dels sistema educatiu. L’escola cristiana no som cap anomalia com de vegades s’intenta fer creure, sinó que tenim els nostres valors i els volem fer viure conjuntament amb les famílies.

Les famílies assumim plenament aquests valors cristians, formen part de la nostra identitat. Posem a disposició del sistema educatiu un model, unes idees, uns valors, que conformen el caràcter propi dels nostres centres, i que estan al servei del creixement dels nostres fills.

Llegir-ne més.

XAVIER MELGAREJO, PREMI CCAPAC COMPROMÍS EDUCATIU

24 de març, 2017

El suplement Criatures, del diari ARA, menció especial en comunicació

El recentment desaparegut Xavier Melgarejo, expert en el sistema educatiu finlandès, psicòleg, pedagog i antic director del col·legi Claret de Barcelona, ha estat guardonat a títol pòstum amb el 1r premi CCAPAC Compromís Educatiu, que convoca la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) amb el propòsit de reconèixer persones o entitats que han contribuït “de manera decisiva i essencial” al desenvolupament, millora i creixement de les escoles, a la relació família-escola i al Servei d’Educació de Catalunya, “tant des d’una vessant institucional com des d’una vessant pedagògica, ja sigui mitjançant accions generals i de gran impacte, com accions concretes”.

El jurat del premi ha resolt guardonar Melgarejo per “haver donat a conèixer a Catalunya el sistema educatiu de Finlàndia”, per la seva “aportació com a director del col·legi Claret de Barcelona”, per la seva “indestriable proximitat a l’escola cristiana” i per “l’honestedat i consens unànime que la seva persona ha suscitat en tots els àmbits educatius”.

El suplement Criatures, del diari Ara, ha obtingut la menció especial en comunicació per “la seva atenció a la qüestió educativa en un mitjà generalista i la creativitat, innovació i transversalitat amb què aborda els temes”, així com “pel fet d’haver esdevingut ja un referent per a les comunitats educatives”.

Els guardons seran lliurats per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en el marc de la 6a Trobada Familiar de l’Escola Cristiana (FestAMPA), que tindrà lloc el proper diumenge, 2 d’abril, a l’Escola Pia Sarrià-Calassanç de Barcelona. La trobada, que aplega les famílies de les AMPAs de la CCAPAC i del col·lectiu de l’Escola Cristiana, inclourà, entre d’altres, una ponència del filòsof Francesc Torralba i l’actuació del Mag Lari.

FestAMPA 2017 – 2 d’abril a Barcelona

24 de març, 2017

AGRAÏMENT PÚBLIC DEL PRESIDENT DE LA CCAPAC A LES AMPAs

10 de març, 2017

Podríem trobar un vincle entre dues personalitats tan dispars com Nelson Mandela i Steve Jobs a través de dues idees: el primer va dir que l’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món;  el segon, que les persones que estan prou boges per pensar que poden canviar el món són les que el canvien.

Alguns dels “bojos” (dit entre cometes i amb tot l’afecte) disposats a canviar el món amb el seu compromís per l’educació són la gent de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, les conegudes com a AMPAs.

Sentim la necessitat d’expressar un reconeixement públic a tota aquesta gent, a la tasca de voluntariat que es fa des de les AMPAs. Es tracta d’un servei que, de ben segur, parteix del compromís individual de cadascú amb l’educació dels seus fills, que pren una nova dimensió quan es posa al servei dels altres, estructurant-se d’una manera col·lectiva a través de les AMPAs i orientant-se cap a la resta de famílies i cap a l’escola.

Llegir-ne més.

6a FESTAMPA, LA TROBADA FAMILIAR DE L’ESCOLA CRISTIANA

9 de febrer, 2017

untitledSovint parlem del nostre objectiu de crear espais de trobada, de reflexió, d’acció, de festa, que us puguin aportar valor en la vostra acció com a AMPAs…

Sovint parlem de la necessitat d’integració de tots els membres de la comunitat educativa, de la necessitat d’una suma coherent d’esforços entre família i escola…

I, per omplir de coherència aquesta suma, cal que tots ens hi impliquem. Només així aconseguirem comunitats educatives cohesionades, en escoles acollidores i obertes a innovar, i amb famílies implicades i positives, i AMPAs il·lusionades i compromeses.

Aspirem que la FestAMPA a la qual us convidem esdevingui aquest gran espai que aglutina i integra la comunitat educativa de l’Escola Cristiana de Catalunya. Res ens faria més il·lusió que trobar-hi mestres, pares i mares juntament amb els vostres fills i filles, d’una manera festiva i amb ganes de compartir.

Volem que la FestAMPA reforci la nostra identitat i el nostre sentiment de pertinença a l’Escola Cristiana de Catalunya.

Volem que la FestAMPA sigui:

alenada d’esperança i font d’autenticitat

somriure de complicitat i foc que encén els nostres cors

perquè creiem en l’educació impregnada de la passió que surt del cor

creiem en el compromís autèntic per fer créixer les nostres escoles, que només pot ser ferm des de la il·lusió de cadascú de nosaltres.

I això és el que volem encomanar: il·lusió, compromís i passió. No us la podeu perdre. Només us direm que el filòsof Francesc Torralba impartirà la ponència central i que el final de festa anirà a càrrec de… El Mag Lari!

A la FestAMPA, junts ho farem possible!

ProgramaInscripció

LA CCAPAC CREA ELS PREMIS COMPROMÍS EDUCATIU

1 de desembre, 2016

Reconèixer persones o entitats que han contribuït “de manera decisiva i essencial” al desenvolupament, millora i creixement de les escoles, a la relació família-escola i al Servei d’Educació de Catalunya, tant des d’una vessant institucional com des d’una vessant pedagògica, ja sigui mitjançant accions generals i de gran impacte, com accions concretes. Aquest és l’objectiu dels premis CCAPAC Compromís Educatiu, creats per la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC), que representa les AMPAs de les 403 escoles cristianes catalanes.

“El premi neix de la paraula compromís, que entenem com a impuls per créixer com a escoles acollidores i innovadores, com a saba que alimenta famílies implicades i positives i com a pedra angular en el desenvolupament de comunitats educatives il·lusionades i integradores”,  explica el president de la CCAPAC, Josep Maria Romagosa.

Les candidatures als premis seran presentades per les AMPAs associades a la CCAPAC, pels membres de la Junta Directiva de la CCAPAC o els propis membres del jurat. Entres totes les candidatures rebudes, la Junta Directiva en farà una preselecció d’un màxim de 10, que seran els presentats al jurat per a la seva consideració.

Els guardons no tenen dotació econòmica, però sí un “clar component de reconeixement públic”, conclou Josep Maria Romagosa.

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC), que enguany celebra el 40è aniversari, és la majoritària dins de l’escola concertada.

Bases completes.

ARTICLE DEL PRESIDENT DE LA CCAPAC PUBLICAT A EL PUNT AVUI (24 d’octubre) – NO ES POT JUGAR AMB L’ESCOLA

24 d'octubre, 2016

Fa uns mesos, amb motiu de la presentació de la iniciativa legislativa popular (ILP) encaminada a modificar la llei d’educació de Catalunya (LEC) i posar fi al sistema de concerts, i recentment, amb motiu de la qüestió de confiança al president de la Generalitat, el Parlament de Catalunya ha estat testimoni d’expressions desafortunades fruit d’un diagnòstic tan demagògic i catastrofista com fora de la realitat: “Tenim una doble xarxa amb uns centres privats concertats que s’emporten diners públics per pagar els privilegis d’uns quants”; “Caldria una revisió dels objectius dels concerts d’acord a un principi de subsidiarietat”; “Estem deixant la meitat de la població infantil en mans d’interessos privats que no són només de negoci, sinó ideològics i de control social amb l’excusa de l’inexistent dret dels pares a escollir centre”; “Amb el desplegament de la LEC s’han destinat fons públics a negocis educatius privats”; “L’educació pública és un bé preciós que no pot estar al servei de lògiques de beneficis, que no pot segregar per sexes i que no pot estar en mans de congregacions religioses”.

Llegir-ne més.

Per contactar amb nosaltres…

25 de novembre, 2009

contactarConfederació Cristiana d’Associacions
de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC)
c. Àngels, 18, 6a. 08001 Barcelona
Tel 93 302 34 43
Fax 93 317 45 04 e-mail: ccapac@escolacristiana.org