Família Escola Acció Compartida
2019
95
Indicadors de desigualtat en l’acompanyament familiar. Autora: Marta Plujà, Tècnica de campanyes i sensibilització a Càritas Diocesana de Barcelona

Sovint, quan un infant s’adorm a classe o no porta els deures fets, no sempre és per falta de motivació o deixadesa, sovint és perquè no ha pogut. Ens hem preguntat com viu a casa l’alumnat! Sabem quines condicions té el seu domicili? Coneixem de què viu la família? Tenen feina els pares? Quina mena de feina? Hi ha més germans o germanes? Més grans o menors?

 

Educació Infantil
Els éssers estimats que ja no hi són

Quins nervis! A casa del Martí i la Jana comença a fer olor de Nadal. La mare ja ha comprat tot el necessari per fer els canelons, el menjar preferit dels bessons i de tota la família.

Enguany, l’avi Marcel no hi serà, ja que va morir al febrer a causa d’un càncer de pulmó. En Xavi va passar moltes hores a l’hospital...

Qüestions per al diàleg
Educació Primària
La por a la mort

Aquests dies en Jofre arriba a l’escola una mica trist. I és estrany perquè la Marta, la seva professora, que ja el coneix de l’any passat, sap que ell no és així: li passa alguna cosa.

Com que és un nen més aviat tímid, costa fer-li preguntes directament, perquè segurament no les...

Qüestions per al diàleg
Educació Secundària
El dol

CONVERSES  

Manel (44 anys, pare d’en Jan, de 12 anys)

- En Jan està una mica obsessionat amb la mort. Fa uns dies que ens pregunta si ens morirem el papa i la...

Créixer en la fe
Pèrdua. Qui falta?

Al capvespre d'aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:

--Pau a vosaltres. Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s'alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir:

--Pau a...

És bo SABER-HO
Rèquiem de Mozart

Us proposem una obra d’art per escoltar, La Missa de Rèquiem en re menor de Wolfgang Amadeus Mozart. Cal escoltar-la i sentir-la amb calma, sense preses.

L’octubre de 1791, un misteriós emissari va anar a veure Wolfang...

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart