Família Escola Acció Compartida
2019
95
És bo SABER-HO
Rèquiem de Mozart

Us proposem una obra d’art per escoltar, La Missa de Rèquiem en re menor de Wolfgang Amadeus Mozart. Cal escoltar-la i sentir-la amb calma, sense preses.

L’octubre de 1791, un misteriós emissari va anar a veure Wolfang Amadeus Mozart per encarregar-li una missa de difunts. Aquest misteriós emissari mai va revelar el nom, ni per qui havia de ser aquella missa; va pagar per avançat. Mozart, que en aquell moment estava treballant en d’altres projectes, va anar posposant l’encàrrec fins que, ja malalt i pressionat de nou pel misteriós personatge, es posà a escriure l’obra encarregada. No la va acabar, però. Mozart morí el 5 de desembre de 1791 i algunes de les parts escrites van sonar en el seu propi funeral. Va ser acabada un any més tard pel seu amic i alumne Franz Xaver Süßmayr.

Ara sabem que el misteriós encàrrec era del comte Walsseg-Stuppach, amb la intenció de fer-lo passar com a obra pròpia i dedicar-la a la mort de la seva difunta esposa.  

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart