Família Escola Acció Compartida
2020
99
Educació Secundària
Home sweet home
Escola davant la pandèmia

CONVERSES

(Gemma, 16 anys) Tinc unes ganes d’anar al cole! Tia, com ens confinin de nou no podré seguir bé el darrer curs de l’ESO. Ha estat impossible organitzar-me. Tant que rondinava i m’hi posava de cul, i que ara ho trobi a faltar! Ser-hi presencialment m’ajuda a estar atenta. Em fa la sensació d’haver perdut mig any.  

(Roser, 15 anys) Doncs jo no sé què dir-te. La veritat és que des del confinament valoro molt més la relació amb la meva família. Els meus pares estaven molt més pendents de mi, cosa que abans no feien perquè treballaven fora de casa, però m’entristeix no haver pogut veure més sovint els avis i tiets. La família s’ha reforçat!  

(Manel, 14 anys) Tornar a escola? Doncs sí, en tinc ganes. Almenys sortiré una estona de casa, estic dels pares i la meva germana fins al capdamunt. Ha estat un no parar el fet de preguntar-me a casa, què fas? De què has tingut classe? Què no fas deures? Que pesats! Sort que dilluns ja vaig al col·le... Tot i que fer exàmens no m’agrada... però tant hi fa, val la pena!  

(Carles, 13 anys) Tinc unes ganes de començar el col·le! Tornar a veure els amics, anar a futbol i entrenar. De fet, aquest temps a casa m’ha ajudat a organitzar-me. Qui ho havia de dir! Vaig aconseguir portar una rutina, aixecar-me aviat i esmorzar abans de començar la primera vídeo-classe, entregava la feina a l’hora. Insòlit venint de mi! Per tant, n’estic agraït!  

(Clara, 12 anys)  Sort que torno al col·le. Em fa una mica de por, però no puc  més. No saps què és canviar de casa cada setmana, amb tota la roba, els deures, l’ordinador... La mare em deia una cosa, el pare una altra. No sé en quina casa estava més bé, però he après a organitzar-me i a estar sola.    

Qüestions per al diàleg
1

Què suposa la tornada a l’escola per als teus fills?

2

Heu pogut parlar del tema des d’una dimensió més profunda: emocional, social, espiritual?

3

Saps com s’han sentit els teus fills durant el confinament i/o durant la pandèmia que estem vivint? Li ho has preguntat?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart