Família Escola Acció Compartida
2018
90
Educació Infantil
La paciència és la mare de la ciència
Paciència per educar

Avui no és el millor dia de la Rosa. Ahir a la nit no es va recordar de carregar el mòbil i aquest matí no li ha sonat l’alarma i, és clar, han fet tard a l’escola.  

Començava a ploure i el Pol i la Yasmine gairebé han sortit de casa sense esmorzar. La Rosa a corre-cuita, agafant els paraigües, s’ha fet mal. L’autobús era ple de gent. En arribar a l’escola, s’ha acomiadat dels nens sense fer-los un petó, tal com fa cada dia.  

A la tarda, quan els ha anat a buscar al col·legi, s’ha trobat amb la mare del Genís, que li ha recriminat que no eduqués bé el Pol, que ahir va empènyer el Genís.   

- Són coses de nens, tenen 4 anys! -diu la Rosa-. Segur que la Tània ho ha parlat a la classe i ho han solucionat -intentava mantenir la calma la Rosa. La mare del Genís continuava molt enfadada i en desacord amb la resposta. Sort que han sortit els nens i van poder evitar una possible discussió. La Yasmine, d’altra banda, du una nota a l’agenda perquè no s’ha portat bé a la classe d’anglès.  

- És culpa de la Sara! –crida la Yasmine-. Sempre m’agafa les coses i la ‘teacher’, com que em té mania, m’ha castigat! -diu mig plorant. La Rosa, que té molta paciència, es posar a l’alçada de la nena i li diu:  

- Mira Yasmine, tens 9 anys i a la teva edat em passava el mateix; a més a més, penso que això hem de parlar-ho a casa i reflexionarem sobre el que ha passat -diu amb to suau. Mentre tornen a casa, el Pol trepitja una caca de gos davant la porteria.  

- Quin fàstic! -diu la Yasmine-. Pol, ni te m’acostis! -repeteix una i altra vegada.  

En arribar a casa, la Rosa deixa les coses, neteja la sola de la sabata, prepara el berenar, mira el correu, tot són factures i propaganda d’immobiliàries; quan acaben de berenar, a fer els deures de la Yasmine, que encara porta l’angoixa del càstig. Mentrestant, el Pol juga amb el seu cotxe teledirigit i fa empipar el Picachu, el gos, que no para de bordar i córrer per la casa.   

- Pol, deixa el cotxe i agafa un conte! -diu la Rosa amb to crispat. -Estem intentant fer els deures de la teva germana! -insisteix sense resultat. Arriba la nit i els nens ja són al llit; llavors s’obre la porta i entra el Xavi: 

- Bona nit Rosa! Com ha anat el dia? Bé, oi? -diu amb un somriure.

Qüestions per al diàleg
1

Veritat o ficció?

2

Tenim dies així?

3

Quina és la clau? La tenim? La fem servir?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart