Família Escola Acció Compartida
2018
87
Créixer en la fe
La paràbola dels talents
Acompanyem els resultats escolars?

La paràbola dels talents (Mateu 25,14-30)   De manera semblant, un home que havia de fer un llarg viatge va cridar els seus servents i els va confiar els seus béns. A un li donà cinc talents; a l'altre, dos, i a l'altre, un -a cada un segons la seva capacitat-, i després se'n va anar.   Immediatament, el qui havia rebut cinc talents els va fer treballar i va guanyar-ne cinc més. Igualment, el qui n'havia rebut dos en va guanyar dos més. Però el qui n'havia rebut un se'n va anar a fer un clot a terra i va amagar-hi els diners del seu amo.  

Al cap de molt de temps arriba l'amo d'aquells servents i es posa a passar comptes amb ells. Es presentà el qui havia rebut cinc talents i en dugué cinc més, tot dient:

- Senyor, em vas confiar cinc talents; mira: n'he guanyat cinc més. L'amo li va dir:

- Molt bé, servent bo i fidel! Has estat fidel en poca cosa; jo t'encomanaré molt més. Entra al goig del teu Senyor. Es presentà també el qui havia rebut dos talents i digué:

- Senyor, em vas confiar dos talents; mira: n'he guanyat dos més. L'amo li va dir:

- Molt bé, servent bo i fidel! Has estat fidel en poca cosa; jo t'encomanaré molt més. Entra al goig del teu Senyor. Es presentà encara el qui havia rebut un talent i digué:

- Senyor, sabia que ets un home dur, que segues on no has sembrat i reculls on no has escampat. Vaig tenir por i vaig amagar a terra el teu talent. Aquí tens el que és teu. Però l'amo li va respondre:

- Servent dolent i gandul! Sabies que sego on no he sembrat i recullo on no he escampat. Per això calia que posessis els meus diners al banc, i ara que he tornat hauria recobrat el que és meu amb els interessos. Preneu-li el talent i doneu-lo al qui en té deu. Perquè a tot aquell qui té, li donaran encara més, i en tindrà a vessar; però al qui no té, li prendran fins allò que li queda. I a aquest servent inútil llanceu-lo fora, a la tenebra; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents.

Qüestions per al diàleg
1

Quins són els talents de la teva vida? Què t’ha regalat Déu per enriquir-te tu i enriquir els altres?

2

Els aportes a la teva família? I a la societat? De quina manera?

3

Alguna vegada t’han comentat “talents ocults” que tu desconeixies de tu mateix/a? T’has sorprès?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart