Família Escola Acció Compartida
2018
87
Educació Primària
És que em té mania!
L'esforç i les notes

“És que en Xavier em té mania!”  

En Roger és un noi de dotze anys, està fent sisè i a la classe és dels nois més populars. És simpàtic, força guapot, sap parlar amb els profes i juga molt bé a qualsevol esport.  

Està força content de com li van les coses perquè a casa té una germana gran que ja està fent segon d’ESO i, encara que de vegades està molt “tonteta amb els nòvios”, es tenen prou confiança com per explicar-se com els va la vida.  

Sempre que al Roger n’hi passa alguna, pot recórrer als pares, amb els quals encara parla perquè són molt enrotllats; però sovint no “s’enteren” de què va la pel·lícula i aleshores pot preguntar a la germana.  

Però, des que ha començat el segon trimestre, està una mica pansit perquè les notes no són prou bones i ell sempre havia aprovat els controls sense gaire esforç, tot i que darrerament, no sap ben bé perquè, les notes no són tant altes com ell espera.  

Per això avui li ha comentat a la mare:

- Avui he tret un sis al control de mates que vam fer la setmana passada.

- Està prou bé, no creus? -li ha contestat la mare.

- No ho sé, jo m’esperava un vuit almenys.

- Ah, però que vas estudiar molt? –li ha preguntat la mare.

- No, però és que jo sóc molt bo en mates! En Xavier em té mania –ha respost contundentment en Roger. La seva germana, que l’ha sentit de lluny, li diu:

- Què t’ha de tenir mania en Xavier, si és el profe més enrotllat de tots els que tens aquest any! El vaig veure l’altre dia, jugant amb vosaltres a bàsquet i va encaixar molt bé que l’apallisséssiu entre tots!

- Si, és molt bon tio! I se sap prendre les coses molt bé. Però darrerament està molt exigent i sembla que ens vulgui complicar la  vida, perquè posa uns exàmens que ja li valen! La mare comenta:

- Mireu, no crec que en Xavier tingui cap interès a complicar la vida a ningú; més aviat us està demanant més, perquè confia en vosaltres i coneix les vostres capacitats. A aquestes altures de curs, quin professor tindria ganes de continuar demanant-vos poca cosa?

- No ho sé -contesta en Roger-, jo a classe tinc un prestigi i, si començo a baixar les notes, ja no tindré tants amics.

- Ah! -li contesta la seva germana-, aquest és un altre tema -li diu tot esbullant-li els cabells! En Roger contesta emmurriat.

- Deixa’m, nena pesada!

Qüestions per al diàleg
1

Podem parlar tranquil·lament dels resultats acadèmics dels nostres fills?

2

Som capaços d’establir un diàleg al voltant d’allò que els preocupa?

3

Tenim aliats o interferències amb altres membres de la família?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart