Família Escola Acció Compartida
2017
82
Educació Infantil
S'ha acabat el bibi
Ser infant

En Pol és un nen de 3 anys, els pares del qual treballen fins a les vuit del vespre. I és que, segons quines feines, no deixen espai per a l’oci, i molt menys per gaudir dels fills.

Els avis són els encarregats de dur-lo a l’escola, donar-li de menjar i passar amb ell la tarda, fins que vénen els pares a recollir-lo. En poques paraules, els avis són els educadors d’en Pol.

El nen va cada dia molt content a l’escola, perquè hi té molts amics i aprèn moltes coses. Ha après a posar-se la jaqueta tot sol; una gran descoberta! També ha après paraules noves i d’altres que ha modificat la mestra, segons ell; com penis en comptes de tita; biberó en comptes de bibi; melic en comptes de ring-ring... Però, és clar, aquest vocabulari i el diàleg propi de la seva edat es veu “enfrontat” al propi entorn familiar.

Els pares fan el que poden i, quan el veuen, els costa molt adonar-se que ja no és un bebè i que és capaç d’entendre i fer moltes coses tot sol. Fins i tot qüestionen el fet que l’àvia l’ensenyi a pregar i a acompanyar-lo a Missa. En Pol seu al seu costat i encén una espelma cada cop que hi va. 

A casa dels avis només podia mirar la televisió, pintar amb bolígraf en algun full que tingués l’avi o bé anar a comprar amb l’àvia. Això de dilluns a divendres. El cap de setmana anava al centre comercial o feia alguna sortida amb els amics dels pares. 

Ahir en Pol, abans de tancar els ulls per dormir, demanà a la seva mare un germà.

Qüestions per al diàleg
1

Deixem als nostres fills ser nens/es?

2

Tenim una guia del que toca i el que no?

3

Quin vocabulari fem servir?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart