Família Escola Acció Compartida
2017
81
Educació Infantil
Puc entrar a la teva vida?
El compromís

La Laia i el Ferran són una parella del barri de Sant Martí de Provençals de Barcelona. Tots dos van estudiar junts l’EGB a la mateixa escola i finalment van casar-se. Varen passar molts anys dedicats íntegrament a la feina. Eren dos treballadors molt compromesos amb la seva tasca, obtenint així un càrrec important en llurs feines. Entre viatges, reunions, sopars i ocis propis de cadascun, no van plantejar-se tenir fills. Després d’un temps, quan van pensar que estaven preparats i els feia molta il·lusió la idea, no va poder ser.

Un germà de la Laia, que amb la seva dona preparen parelles a la parròquia, els parlà de l’acollida d’infants que es troben en situacions difícils. Es tracta d’integrar progressivament el nen a la família acollidora i atendre’l en totes les seves necessitats físiques i emocionals. No els va semblar mala idea i ja fa un parell de setmanes que tenen un nen de 5 mesos, que es diu Arnau.

El pare biològic va marxar de casa en el moment que va saber que la seva companya estava embarassada i ella va entrar en una depressió, fins al punt que ja no podia fer-se càrrec del nen. Tot i així, ara mateix el menut està sa i se’l veu molt rialler.

La parella de la nostra història està passant uns dies de nervis i angoixes; metges amunt i avall, reunions amb l’Associació per a l’orientació i l’acompanyament, familiars que vénen de visita... en fi, un temps una mica estressant. A vegades, tenen moments d’enyorança de la vida anterior. Tenien altres problemes que resolien amb trucades de telèfon o gestions simples i eficients. Ara són responsables d’una criatura, amb el compromís d’educar-la i donar-li tot l’afecte, fins que la seva mare pugui tenir-ne cura. Un moment en què no hi volen pensar cap dels dos.

Qüestions per al diàleg
1

Amb què ens comprometem? Val la pena?

2

Fem compromisos de llarga durada o més bé de curta?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart