Família Escola Acció Compartida
2016
80
Educació Primària
És que jo, pares, no em vull fer gran
Responsabilitat familiar

L’Alba viu a Barcelona, en un pis nou de l’Eixample. Té 14 anys i és la gran de tres germans: en Miquel, d’11, i la Lali, de 6. És una bona nena, espavilada, desperta, divertida i força intel·ligent. Es treu els cursos sempre bé, estudia, fa dansa i va a un esplai des que era ben petita. No li agrada gens quedar-se sola a casa amb els germans.  

Els pares, en Pere i la Roser, estan una mica amoïnats perquè sovint, quan han d’anar a alguna reunió de pares o volen sortir per a fer quelcom junts, han de buscar cangurs o deixar-los a casa l’àvia, que ja comença a tenir una edat.  

- Alba, bonica -li diu la Roser-, ja fa temps que pensem que podries quedar-te sola amb els teus germans, però sempre que t’ho proposem ens demanes que busquem un cangur –diu en Pere.

- Però, mare -s’excusa l’Alba-, és que en Miquel és molt pesat i la Lali molt petita, i tot el dia es queixen de tot quan vosaltres no hi sou.

- Vols dir que no exageres una mica? –diu en Pere mirant de treure-hi importància.

- No, pare, tu no saps què passa quan no hi sou! Aquesta casa és molt gran. De vegades trigueu molt i... poden passar tantes coses! 

- Però, Alba -intervé la Roser-, vols dir que no tens una mica de por i que et preocupes massa?

- No és que tingui por, sinó que prefereixo estar acompanyada.

- Ja, però vols més companyia que els teus dos germans –diu en Pere, sorneguer-.

- Mira, Alba, crec que ja entenc què et passa -diu la Roser-. Segur que quan nosaltres no hi som els teus germans aprofiten per fer tot allò que saben que no els deixaríem fer.

- Sí, mare, ja és una mica això. I també -diu tota pensarosa- que a mi no m’agrada fer el paper de germana gran. Crec que no vull fer-me gran.

 

Qüestions per al diàleg
1

Us resulta difícil trobar moments per a una conversa tranquil·la amb els fills?

2

Hi ha unitat de criteris entre la parella a l’hora d’abordar un tema amb els fills?

3

Com s’aconsegueix fer fills responsables?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart