Família Escola Acció Compartida
2016
78
Educació Infantil
Aquesta família sempre va atabalada
Comunicació i xarxes socials

- Quin drama tenim avui a casa, Paquita! La Berta ha trencat, no sabem de quina manera, el carregador del mòbil de la Susanna.

- Normal! La nena deu agafar tot el que està al seu abast i Déu sap on ho deixarà i què en farà, de les coses. I és que ara no és com abans. Avui dia necessiten el mòbil contínuament per estar comunicats.

- Deu ser amb les amigues, perquè el Gerard no surt de la feina fins ben bé les vuit del vespre. Però aquesta família sempre va atabalada.

- I ara!

- Un dia, tornant d’una platja d’aquestes que són molt lluny, amb l’estrès d’agafar les bosses, el parasol, la tauleta, el mòbil... i no sé què més, la Susanna va fer caure la Yan Zu i es va donar un cop contra la vorera, tot just abans d’agafar el cotxe.

- Quin ensurt!

- El Xavier buscant a Google, amb la mà tremolosa, el servei d’urgències més proper, ella taponant la ferida i fent callar la Berta, que no parava de plorar... Un show! Gràcies a Déu, tot va acabar amb uns quants punts i l’ensurt, és clar.

- Caram!

- Doncs, com deia, aquesta família sempre va atabalada. Moltes vegades, per a poder fer el sopar i el dinar del dia següent, posen a les nenes davant les pantalles per a mantenir-les quietes; una amb la tableta i l’altre empassant-se tot el que surti per la “caixa tonta”. Uns dibuixos que són lletgíssims i amb un vocabulari, crec que poc apropiat per a la seva edat. Així diu la nena, a vegades, coses que ni entenem, com “Tito Yayo” o “mosquis”. En fi, ells sabran Paquita, nosaltres a callar i a no molestar.

- I tant, Assumpció!

 

Qüestions per al diàleg
1

Els nous mitjans de comunicació, ens ajuden o ens perjudiquen?

2

Tenim control sobre ells o ells ens controlen?

3

Com afecten als nostres fills? I als nostres pares?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart