Família Escola Acció Compartida
2014
67
Educació Primària
Però si tu no tens sentit del ritme
La por a no tenir èxit

Són les cinc de la tarda, l'hora de recollir els nens a l'escola. En surten dues nenes, la Laia i la Cristina, molt esverades en veure les seves mares respectives.

 

Laia: mare, mare, avui ha vingut la Sara, la professora de música, i ens ha explicat que començaran una nova activitat, teatre musical!, i que ens hi podem apuntar si volem. Jo sí que vull, eh, mare? Diu que assajarem els divendres, que ballarem i cantarem i que farem un festival al teatre! i que podeu venir a veure'ns quan el fem: vosaltres, els avis, tiets, tota la família pot venir. M'hi apuntaràs, oi que sí, mare? Ja veuràs quan cantem i ballem davant de tots, serà molt xulo.

 

Mare: ep, ep, un moment, Laia, ja veig que estàs molt animada, però això de cantar i ballar... i davant de tota la família... Però si tu no has estat mai capaç d'aprendre cap cançó sencera des que eres petita... i això de ballar, quan posem música a casa..., no sé, crec que no tens gaire sentit del ritme.

 

Laia: tant se val, mare, tan se val, ja n'aprendré, jo vull cantar i ballar al teatre davant de tothom! Mare: no sé, no ho veig clar. Crec que, en lloc de fer teatre musical, seria millor que fessis dibuix, no et sembla? La Laia es mira la seva mare pensarosa: potser sí, no?

 

Llavors la mare es gira cap a la seva amiga, la mare de la Cristina, i li diu: és que no té cap sentit del ritme i em fa por que faci el ridícul davant de tothom. Mentrestant, la Cristina també ha dit exactament el mateix a la seva mare i, com que tampoc no té gaire sentit del ritme, la seva mare, a més d'alegrar-se de veure-la tant il·lusionada, li ha proposat que, si li costa aprendre les cançons i els balls, sempre poden parlar amb l'Olga (la veïna que estudia al Conservatori) perquè l'ajudi a assajar a casa tot allò que més li costi, i així el dia del festival podrà fer-ho millor i més segura.

 

Qüestions per al diàleg
1

Quina nena creus que farà allò que li fa il·lusió?

2

Com creus que se sentirà la Laia quan vegi la seva amiga fent teatre musical i ella dibuix?

3

La por al fracàs la tenen els nostres fills o els l’hem transmès nosaltres?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart