Família Escola Acció Compartida
2021
104
Educació Secundària
Quina emoció!
"Entornar l'escola"

Converses  

(Maria, mare de la Neus, de 12 anys)  

Tinc unes ganes que vagi al col·le! Ja n’hi ha prou, de tantes vacances. És adolescent i no para quieta. Aquest estiu ha estat força complicat. Comença a ser difícil que faci cas. Constantment canvia de pensament i ara està contenta, ara enfadada. Mare meva! Un sac de nervis i d’emocions. Per això, com més aviat vagi a escola, millor. Els professors d’aquest any la faran passar pel tub, perquè al seu pare i a mi se’ns acaben els torrons.  

(Miquel, pare d’en Martí, de 15 anys)  

La veritat és que, des de la pandèmia, valoro molt més la feina que fa l’escola. Crec que a casa hem reforçat més els lligams amb l’escola. L’equip docent ha estat pendent en tot moment d’en Miquel i això que fa poc que li han diagnosticat TDAH. N’estem molt contents. Aquest any, en el projecte educatiu del centre, comencen a treballar de manera transversal com gestionar les emocions. Estic segur que li anirà molt bé. Quina emoció!  

(Sol, mare adoptiva de l’Ignasi, de 14 anys  

A veure si la situació es va normalitzant, perquè l’Ignasi està que s’enfila per les parets. Em diu que enyora la vida ”normal” que teníem abans. Insòlit, perquè sempre estava rondinant. Crec que el fet d’anar escola i conscienciar-se l’ha fet madurar. Ara va encantat al col·le, i tant que rondinava quan s’aixecava al matí! Està aprenent a gestionar les emocions que han sorgit durant la pandèmia. S’adona de tot molt més que abans. A casa hem après tots junts a trobar un moment al vespre i meditem. Tant de bo a l’escola també ho fessin. Els aniria molt bé. Potser ho suggeriré a la propera reunió a l’AMPA o a la reunió FEAC.  

(Carles, pare de la Carla, de 13 anys)  

Quines ganes! Com ho he trobat a faltar! La Carla està desitjant començar i jo també. Nous horaris, rutina, organització, ordre.... Jo ja no podia més. Treballar a casa i tenir-los-hi de vacances és molt complicat. No he parat de rondinar. I ara sembla que a l’escola treballen més la gestió emocional. Que bé! La pandèmia ens ha obert un camí reparador si el sabem aprofitar. Com valoro ara la feina dels mestres i de l’escola. Sort en tenim!Està clar que hem d’anar tots a la una!

Qüestions per al diàleg
1

Saps què suposa “entornar” l’escola?

2

Ara que comença un nou curs escolar, t’has plantejat novament de tenir cura de la bona relació família-escola?

3

Creus que cal canviar d’actitud (pares-mares i escola) per tal que les relacions ajudin a crear un entorn d’esperança?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart