Família Escola Acció Compartida
2021
103
Educació Secundària
Opta!
El valor de l’esforç

Converses    

(Mireia, 45 anys, mare d’en Xavier, 14 anys i d’en Miquel, de 16 )  

En Miquel no n'és conscient, i contínuament demana diners per comprar roba, videojocs o per sortir amb els amics. Jo intento que entengui la necessitat d'administrar els cèntims, però ell es mostra molt tossut i poc raonable perquè diu que amb la paga que li donem no pot fer ni tenir el mateix que els seus amics. Intento fer-li entendre que en la situació que estem vivint actualment ha de pensar bé en què gastar els diners i optar per fer-ne un ús responsable. Ja no sabem com tractar aquest tema!    

(Arnau, 55 anys, pare de la Roser, 15 anys)  

—A nosaltres ens passava el mateix amb la Roser. Al final vam decidir que si volia tenir diners per a les seves coses se'ls havia de guanyar treballant com fèiem nosaltres. Així que va començar a fer classes particulars a nens per tenir diners a la butxaca i estalviar per a les coses que volgués. Com que són diners que ha guanyat amb el seu esforç, es mira molt més que abans el preu de les coses i les botigues on compra, i reflexiona molt més sobre si realment li fa falta allò que vol comprar.    

(Enric, 44 anys, pare de l’Anna, 15 anys)  

- Doncs l’Anna ha decidit que tots els diners que reculli de sants i aniversaris els vol dedicar no a comprar coses, com fan la resta dels seus companys, sinó en donar-los a una ONG o un menjador solidari. Tots a casa hem vist les imatges de les cues que es fan per anar a buscar menjar en centres i organitzacions. Va ser colpidor. L’Anna ha optat per això. N’estem molt contents!    

(Rosa, 52 anys, mare d’en Ricard, 14 anys)  

- En Ricard té molt clar que vol ajudar en algun centre d’acollida de persones sense sostre. Fa anys que està estalviant per tal de poder fer un donatiu i diu que quan pugui i tingui l’edat ho farà. De fet, de ben petit, quan sortíem d’escola i veia alguna persona que dormia al carrer, em preguntava si el podíem portar a casa i que dormís a l’habitació de convidats. És un àngel de la guarda!  

Extret i adaptat de Educació – Generalitat de Catalunya

Qüestions per al diàleg
1

Sabem orientar els nostres fills i filles per tal de prendre decisions?

2

Els fem conscients que és important saber prendre decisions i optar per aquelles tot fent-se càrrec de les conseqüències?

3

Els ajudem a ser responsables en les opcions escollides?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart