Família Escola Acció Compartida
2021
103
Educació Primària
Tenim un pla!
Fer activitats en família

La Caterina i l’Eudald són pares de dues bessones que van venir al món ja fa 12 anys. Les nenes són molt actives i dinàmiques, no paren mai quietes i els agrada moure’s i provar-ho tot; per això els mesos de confinament els han passat factura. Les activitats extraescolars s’han aturat i la interacció social s’ha reduït als mínims. S’han tornat més apàtiques, estan tot el dia pendents del mòbil i dels dispositius electrònics, tauletes, consoles i videojocs.

Amoïnats com estan, l’Eudald i la Caterina han dissenyat un pla. Han buscat activitats de moviment que es puguin fer dins de la comarca. S’han posat a buscar i preguntar a tots els coneguts què es pot fer i on.  

Al cap de dos o tres dies d’intensa recerca, per fi estan contents: tenen un pla! Han tret la pols als patins en línia, (a tots quatre els encanta patinar) i ara que no poden sortir de la ciutat, s’han empescat unes 12 rutes que es poden fer mes o menys per carrils bicicleta i amb certes mesures de seguretat.  

Han buscat tots els rocòdroms oberts al públic; a la Carla sempre li ha agradat enfilar-se per les parets i ara que està tan sedentària li anirà bé poder fer escalada. Encara que sigui en una paret de la ciutat.  

La Berta és més de música i ball; en alguns parcs de la ciutat es reuneixen joves per ballar hip hop; això segur que els agradarà les dues.  

Per la seva banda, totes dues bessones també s’han posat a buscar activitats que es puguin fer amb els pares, elles també tenen un pla!  

Han pensat que, ara que ja comencen a ser grans, poden aprendre a anar a comprar al mercat. Ja saben anar al “súper”, però ara volen anar al mercat totes dues soles, conèixer les parades on els pares compren, demanar el peix i la carn adequats per fer el menú que es proposin, elaborar un menú i que, amb la supervisió dels pares, es pugui elaborar en una o dues setmanes.  

Com que saben que els avis estan molt enyorats, han pensat proposar-los fer cada dissabte un vermut virtual. I que cada setmana, ara una, ara l’altra, els explicarien per carta postal algunes de les activitats que fan. Així els avis podrien veure la seva lletra i els dibuixos que els enviarien.   Avui al vespre, a l’hora de sopar, tant les bessones com els pares s’han disposat a presentar el seu pla. I per a sorpresa de tots quatre el pla els ha agradat a tots.

Qüestions per al diàleg
1

Sabem estar atents a les necessitats i els canvis dels nostres fills/es?

2

Ens ho sabem passar bé tots junts?

3

Quines activitats sabem que els agraden?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart