Família Escola Acció Compartida
2011
54
Una pel·lícula per VEURE
EN UN MÓN MILLOR, de Susanne Bier, Dinamarca-Suècia, 2010.

Aquesta és la història de dos nens danesos de 10 anys (l'Elies i el Christian, que es fan amics a l'escola) i les seves famílies. El pare de l'Elies és metge, treballa en un camp de refugiats a l'Àfrica i està separat de la seva dona. El Christian acaba de perdre la seva mare (que ha mort per un càncer) i té dificultats de comunicació amb el seu pare.
Els temes que planteja la pel·lícula són molt interessants: d'una banda, el tema de la violència en el nostre món i la possibilitat d'actuar pacíficament de debò; d'altra banda, el tema de la comunicació humana en les relacions i, específicament, les relacions familiars.
Anton, el metge, és un defensor convençut de la no violència i ho demostra fermament, tant a la seva vida a l'Àfrica (envoltada de la crueltat dels "senyors de la guerra"), com davant del seu fill, no deixant-se provocar i intentant que el nen entengui que el comportament agressiu no demostra que dominis la situació ni que siguis millor que l'altre. Però l'Elies pateix bullying a l'escola, i el seu amic Christian el vol convèncer que la venjança és la solució i que no respondre la provocació és una covardia.
Finalment, Anton aconsegueix transmetre als dos nens la idea que l'estimació i el respecte profund per la dignitat humana són les úniques maneres de relacionar-nos que ens fan créixer com a persones i que contribueixen a fer un món més humà.

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org





Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart