Educar els fills no és senzill. No hi manual d’instruccions i qualsevol consell pot ser útil per a algunes persones i ineficaç per a d’altres. Cada relació interpersonal és única i va evolucionant amb el temps. Aquestes diferències fan que hi hagi persones que apostin per ser molt estrictes amb els seus fills, mentre que d’altres prefereixen ser més permissives. Ara bé, malgrat que no hi pugui haver receptes universalment vàlides, sí que es disposa de dades que ens haurien d’induir a reflexions profundes. Per exemple, segons un article publicat a finals de març a la revista Development and Psychopathology, una educació massa estricta influeix en la morfologia i el funcionament de determinades zones del cervell, i aquests canvis afavoreixen la manifestació de comportaments associats a més impulsivitat, ansietat i depressió durant l’adolescència, els quals es poden mantenir durant la vida adulta.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.