El passat mes de gener, l’Associació Catalana de Llars d’Infants, l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya i la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya van emetre un comunicat reclamant una única xarxa educativa per a l’etapa de 0 a 3 anys, davant del que consideraven un augment dels “establiments” que, “només amb una llicència mediambiental, ofereixen educació als infants”. En síntesi, demanaven una normativa igual per a tothom “que aculli de manera regular a infants de zero a sis anys”.

Segons qui parli, aquesta normativa encara no existeix, ni es té notícia que s’hi estigui treballant. Però per uns altres sí que existeix, i és la que regula les llars d’infants. I sembla que el Departament d’Educació ha començat a aplicar aquest criteri reivindicat per les patronals. Si més no, això és el que ha passat a la ciutat de Girona, amb l’anomenat Espai Waldorf i Pikler 7 Estrelles, que es defineix com “un projecte d’acompanyament a famílies i infants (d’1 a 6 anys), així com un espai on oferim formació en l’àmbit de la criança respectuosa i el creixement personal”. 7 estrelles és una cooperativa de treball associat formada per cinc sòcies cooperativistes (les treballadores) i una vintena de sòcies col·laboradores (les famílies). Una d’aquestes cooperativistes, Núria Puigdevall, explica que “ens veuen com a competència deslleial, però no som una llar d’infants ni ho volem ser, fem un suport a les famílies en el procés de criança dels seus fills”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.