El proper curs 2021-2022 hi haurà dos nous centres públics específics d’FP, per donar sortida a les necessitats dels sectors professionals. Concretament, l’Institut Centre de Tecnologies dels Aliments a Mercabarna (Barcelona) i l’Institut de Formació Professional Antoni Algueró (Sant Just Desvern). És la principal novetat de l’oferta d’ensenyaments postobligatoris per al curs que ve, i que avui ha presentat en roda de premsa el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Els dos centres estaran especialitzats en dos àmbits professionals concrets: les arts gràfiques (Institut Antoni Algueró) i el sector alimentari (Instituts dels Aliments). Pel que fa a Antoni Algueró, és un centre fins ara privat que tanca en acabar el curs actual, i que de cara al proper curs disposarà només d’oferta pública. Tindrà 6 grups de les següents famílies professionals: Preimpressió Digital; Impressió gràfica; Postimpressió i Acabats Gràfics; Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia; i Gràfica Publicitària. Serà un centre públic específic de les arts gràfiques i un centre integrat que també oferirà formació ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’Institut dels Aliments de Barcelona es posarà en marxa amb una oferta de 5 grups de les famílies de Comercialització de Productes Alimentaris; Elaboració de Productes Alimentaris; Forneria, Pastisseria i Confiteria; Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària; i Dietètica. Estarà ubicat a Mercabarna, fet que permetrà al centre aprofitar les sinèrgies que es puguin donar amb les empreses situades en aquest centre logístic de la Zona Franca.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.