Les Plataformes Apostòliques de la Companyia de Jesús, també a Catalunya, han posat en marxa els “Espais d’Escolta”, impulsats dins del Sistema d’Entorn Segur (SES). Aquests espais són una evolució de les comissions d’escolta que van sorgir en algunes poblacions arran de rebre denúncies per casos d’abusos que van tenir lloc en el passat en institucions o activitats de la Companyia de Jesús.

A partir d’aquesta experiència es va veure la necessitat de generar equips formats i preparats per acollir i escoltar a les persones que manifesten haver patit abusos de qualsevol tipus per part d’algun jesuïta o d’alguna persona relacionada amb les institucions de la Companyia de Jesús.

L’objectiu dels Espais d’Escolta és acompanyar i fer seguiment d’aquestes persones, al llarg del procés que viuen, responent a les seves necessitats en cada moment. En paraules de la coordinadora del Sistema d’Entorn Segur de la Companyia de Jesús a Espanya, Susana Pradera: “el que es pretén és, no només acollir en el primer moment en què la persona sol·licita ajuda, sino seguint estant a la seva disposició al llarg d’aquest procés”. Els espais d’escolta acullen i acompanyen la persona al llarg d’aquest procés, però no són espais de teràpia, suport legal o acompanyament espiritual, sino que recullen les necessitats de la persona atesa i, si cal i d’acord amb ella, la deriven cap als serveis de suport especialitzats que puguin ser necessaris.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.