La selectivitat actual té els dies comptats. Si seran pocs o molts depèn del departament d’Educació i de les universitats, però de moment els primers semblen decidits a reformar l’actual accés a la universitat. “No aguantarem gaire més, amb la selectivitat actual. Les actuals proves d’accés a la universitat (PAU) són insostenibles”, ha afirmat el conseller d’Educació, Josep Bargalló. El batxillerat, ha dit Bargalló, és el nivell educatiu que s’ha mantingut més al marge de l’onada de transformació educativa que en els últims anys ha sacsejat el sistema educatiu, i això ha provocat que dos cursos acadèmics sencers estiguin condicionats per un examen. “El batxillerat té un corsé que es diu PAU”, ha dit, i n’ha repassat els greuges: ha dit que és un examen que no té “res a veure” amb el treball per competències, que es basa en el “vell estudi memorístic” i que “provoca ansietat” als alumnes. Tot i les “reticències” que hi ha, Educació assegura que cada cop estem més a prop de reformar aquesta etapa educativa.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.