La llei estatal per protegir la infància i l’adolescència contra la violència comença a ser una realitat. Després de dos intents fallits –el 2016 amb el govern del PP i el 2018 amb el del PSOE–, el Congrés de Diputats ha aprovat aquest dijous aquesta llei, a la qual ara només li faltarà el vistiplau del Senat per poder entrar en vigor. La també coneguda com a llei Rhodes, per la implicació que hi ha tingut el pianista i supervivent d’abusos sexuals James Rhodes, vol millorar la protecció dels menors amb noves eines.

En el debat parlamentari, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha celebrat l’aprovació d’una llei que ha considerat “imprescindible i d’enorme urgència” i ha enviat un missatge de suport als infants: “Si algú us fa mal a casa, demaneu ajuda a l’escola. Si algú us fa mal a l’escola, demaneu ajuda a casa. Res del que us ha passat ha sigut culpa vostra”. El PSOE considera que la llei ajuda els menors a “créixer sense violència i sense por” i construeix “una societat més humana i democràtica”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.