Els nous requeriments de seguretat i l’augment de les dificultats econòmiques per a moltes famílies han motivat l’increment de la inversió que la Generalitat farà aquest estiu en el lleure educatiu, que passarà dels cinc milions de l’any passat als 11 d’aquest any. Així ho va anunciar ahir el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va presentar el pla del lleure educatiu 2020 després d’una trobada amb representants del món local, l’esportiu, les entitats del lleure educatiu, la infància i l’adolescència i els departaments d’Educació i Salut de la Generalitat a la Taula de Governança de l’Educació en el Lleure.

La Generalitat tenia previst invertir, abans de la crisi sanitària, cinc milions en casals i colònies. L’increment està motivat, en bona part, perquè s’ha quadruplicat l’import previst per a beques, dels 1,15 milions de l’any passat als 4,65 d’aquest any. La previsió és que se’n beneficiïn 40.000 infants i joves, i els ajuts oscil·laran entre els 80 euros per als casals i els 100 euros per a les colònies –l’any passat van participar 485.000 infants i joves en 9.800 activitats de lleure d’estiu a tot Catalunya–. El departament que presideix El Homrani destinarà un milió d’euros per ajudar a implantar les mesures de seguretat que s’hauran de seguir aquest estiu, i aquests diners serviran per finançar la compra de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics per als monitors i professionals. També serviran per comprar material per a les activitats, que s’hauran de realitzar en grups de deu participants per cada monitor i amb distància de seguretat de dos metres.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.