El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat el Pla del lleure educatiu 2020 i ha anunciat que el Departament destinarà enguany un total d’11 milions d’euros al sector, el que suposa duplicar la inversió prevista inicialment -abans de la crisi sanitària de la Covid19- de 5 milions d’euros. D’aquests diners, 4,65 milions es destinen a beques perquè fins a 40.000 infants i adolescents se’n beneficiïn i participin aquest estiu en casals, colònies, campaments, rutes i camps de treball. Això són 3,5 milions més que l’any passat.

El Homrani ho ha explicat en la reunió de constitució de la Taula de Governança de l’Educació en el Lleure, formada pels Departaments de Salut, Treball i Educació, el Consell Català de l’Esport, les entitats i empreses del lleure educatiu i de l’associacionisme juvenil, les entitats municipalistes, les diputacions i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta taula es mantindrà per treballar de manera conjunta durant les properes setmanes, segons explica el Departament de Treball en un comunicat.

El conseller ha reconegut i agraït l’exercici de coresponsabilitat i de feina compartida amb els Departaments de Salut i d’Interior, el món local i el sector les darreres setmanes per fer possible el dret d’infants i joves a les activitats de lleure aquest any. I ha destacat la importància del lleure educatiu, especialment aquest estiu després de la crisi sanitària: “El lleure postcovid educarà en els nous hàbits postconfinament i contribuirà, des del seu petit espai, al desenvolupament de l’infant i a comprendre una situació que és nova. El lleure serà també espai de retrobada amb la natura, els espais oberts, l’aigua, l’aire, els jocs i les activitats compartides amb els amics. També servirà per generar sentit de comunitat després de les etapes d’aïllament. I, enguany, servirà també per acompanyar emocionalment els infants i joves, especialment aquells que han viscut situacions complexes en el seu àmbit familiar”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.