Falten quatre dies perquè els centres educatius del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran (i potser Catalunya Central i Girona) tornin a obrir. El pla que va presentar el departament d’Educació va rebre una allau de crítiques la setmana passada, tant des dels equips directius, que consideren que carrega les direccions i que falten recursos per poder-lo complir, com –i sobretot– des dels sindicats, que han demanat directament que els claustres desobeeixin les ordres de la conselleria i no obrin els centres si no hi ha les mesures de seguretat garantides. De moment molts centres s’han organitzat per criticar el pla de reobertura, i en algun cas han anunciat que no obriran. 

Així ho ha dit, per exemple, l’escola pública Camins de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), que ha informat els pares que no obriran al juny si el territori entra en fase 2, tot i l’ordre del departament d’Educació. Segons ha informat l’ACN, en una carta dirigida a les famílies el claustre argumenta que no està “plenament” garantida la seguretat de la comunitat educativa i que reobrir en les condicions fixades per Educació aniria en contra de la seva voluntat d’obrir l’escola “per omplir-la de jocs, riures, abraçades, corredisses i aprenentatges”. “Amb les instruccions donades pel departament el que faríem seria tot el contrari: fomentar la por al contagi i la frustració”, asseguren. Entre altres mesures, el pla preveu classes amb la meitat d’alumnes, docents amb mascareta i patis amb espais “marcats” i grups fixos per jugar

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.