Laura Marín- Vilanova i la Geltrú

El Campus Universitari de la Mediterrània ha creat una nova àrea temàtica sobre educació dirigida a la formació dels docents, ja que són aquests cursos els que tenen una millor resposta entre els alumnes. A partir del mes vinent, s’oferiran cursos sobre el lideratge dels professors a l’aula, la prevenció de la violència i la psicopatologia, entre d’altres. Durant el 2009, la meitat dels alumnes del campus (més de 800 persones) eren professors i un 25% eren estudiants.

L’organització de més festivals, l’ampliació de l’oferta per a la comunitat educativa i la participació en el Congrés Mundial d’Estudis sobre l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica són les principals novetats del Campus Universitari de la Mediterrània 2010, que ja s’ha posat en marxa i que proposa un total de 58 activitats. Es tracta de tallers i cursos que dirigeixen l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), la UPC de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Europeu de la Mediterrània i que oferiran, per exemple, cursos de submarinisme científic, de muntatge d’ordinadors o un curs de turisme i gastronomia, vinculat al màster de turisme del vi de la Universitat de Barcelona.

Amb tot, els cursos que més èxit tenen en les darreres edicions són els vinculats a la formació: «La incorporació d’una altra àrea d’estudis al voltant de l’educació dóna resposta a l’alta demanda que hi ha de formació en aquest àmbit», explica la regidora d’Educació i Treball, Míriam Espinàs. Segons les dades del 2009, la majoria dels alumnes del campus universitari estan vinculats a l’àmbit de l’educació (50%) i els estudiants són el segon col·lectiu en presència (25%), ja que la participació al campus és convalidable amb els crèdits de lliure elecció. Pel que fa a la procedència, el 66% dels alumnes de l’any passat residien a Vilanova, i pel que fa al nivell d’estudis, més del 70% tenien estudis superiors.

Més festivals al campus

L’any passat, el campus va tenir uns 800 alumnes, tot i que inicialment s’havien matriculat 1.200, però es van haver de suspendre 24 dels 66 cursos que s’havien programat inicialment perquè no s’havien assolit les inscripcions mínimes. Segons els responsables del campus, l’augment d’alumnes de l’edició del 2009 s’entén a partir de la incorporació a la programació d’activitats de gran format com, per exemple, les Jornades de Turisme de Cooperació al Desenvolupament i de festivals com ara Blanc Festival, on es poden arribar a inscriure més de 100 alumnes per activitat.

Aquest any es mantindrà la incorporació de festivals al campus, amb la segona edició del festival de disseny Blanc i amb la celebració del Mobile Game Festival, un esdeveniment dedicat als jocs per a telèfons mòbils, i la trobada sobre audiovisual integrat Embed Festival.

Els comentaris estan tancats.