El primer dia d’escola al setembre, ni la Laura Chaparro, la directora de l’ escola de Vila-roja de Girona, ni la Neus Heras, directora de l’ INS Vall de Llémena de Sant Gregori, s’imaginaven que quan es complís un any de l’inici de la pandèmia, “el curs Covid” es desenvoluparia de la manera com s’està fent. Són dos centres educatius del Gironès amb realitats totalment oposades, però en tots dos casos les seves responsables destaquen precisament el dia a dia.

L’escola de Vila-roja és un centre qualificat de màxima complexitat, amb una majoria d’alumnat amb necessitats educatives vinculades a situacions econòmiques desfavorables. Actualment acullen 77 alumnes d’infantil i primària. “Vam començar amb molta por per part de les famílies; hi havia la incertesa de què passarà”, assenyala la directora Laura Chaparro. Al centre s’ha fet un gran esforç per evitar l’absentisme escolar. “A primària, al setembre teníem entorn del 35% d’absentisme i al febrer, d’un 8,5%; al març encara hi haurà més millora; ha valgut la pena tot el treball”, recalca. Explica que a l’octubre va confinar un parell de grups i no han tingut més casos. Segons destaca la directora de l’escola Vila-roja, les famílies han vist que l’escola era segura: “Estan tranquil·les i contentes.” “Els mestres i les direccions hem fet bona feina”, insisteix. Pel que fa al pla de vacunació, de la plantilla de setze docents, només quatre encara no han rebut el missatge. Segons dades facilitades pel Departament de Salut, s’han vacunat 6.500 professors i personal dels centres educatius de la regió sanitària Girona. En aquesta fase, els mestres cridats a vacunar són menors de 55 anys. Així, la cobertura de vacunació a la regió de Girona és del 36%.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.