Els entorns naturals i a l’aire lliure són de vital importància pel desenvolupament integral dels infants i adolescents, pel seu benestar físic i també social, mental i afectiu. No només gràcies al contacte amb la natura, sinó també pel temps de joc i relació a l’aire lliure. Fa temps que ho sabem i que des de l’àmbit de la recerca s’han generat evidències sobre aquests beneficis en la infància, però en els darrers mesos, amb la pandèmia de la Covid19 i les restriccions de mobilitat per fer-hi front, s’ha fet més evident que mai. Molts infants i adolescents han patit -i estan patint encara- les conseqüències de no poder disposar d’aquest espai exterior que permeti el joc i el contacte amb la natura. Especialment durant el confinament absolut de la infància la primavera del 2020 es va evidenciar com l’espai públic garanteix necessitats vitals de la infància i iguala oportunitats de joc i salut.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.