“És molt important entendre que si penses en tenis, per exemple, no existeixen només Rafa Nadal o Roger Federer. Per això, calen més miralls perquè les nenes, quan vegin que surt una noia a la televisió perquè ha guanyat un títol esportiu, també puguin somiar en ser com ella”, explica Elisa Sanjuan, que ha jugat a futbol en diferents equips de manera semiprofessional. Juntament amb Natalia Arroyo, actual entrenadora de l’equip femení de la Reial Societat i que va formar part de la redacció d’Esports de l’ARA, publica Les noies juguem a tot! (Larousse, 2020), un llibre per divulgar que l’esport no té gènere i que, al llarg de la història, totes les disciplines han tingut dones que hi han destacat. Així, a les pàgines que expliquen el tenis, els infants que el llegeixin coneixeran Serena Williams, la tenista de l’era moderna amb més títols individuals de Grand Slam de la història; Lilí Álvarez, pionera i jugadora dominant de la dècada de 1920; i Arantxa Sánchez-Vicario, que va guanyar el Roland Garros amb 18 anys, entre d’altres tenistes referents en aquest esport.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.