Aquests dies estem assistint al debat sobre la idoneïtat de, vistes les circumstàncies, mantenir o no l’avaluació presencial a les universitats del país. Les circumstàncies són una pandèmia descontrolada al Principat, unes universitats heterogènies amb estudiants arribats d’arreu del territori i un curs que fins al moment s’ha desenvolupat gairebé totalment en modalitat virtual.

Es tracta, doncs, d’una situació incòmoda. Per a tothom. En primer lloc per als estudiants, que, després de no trepitjar els campus en mesos, ara veuen com han de tornar a ocupar les aules convertides en congeladors, només per sotmetre’s a exàmens, cosa que posa en un risc innecessari la seva salut i, de passada, la dels seus convivents. En segon lloc per als professors, a qui la incapacitat de Govern i rectorats provoca que se’ls traspassi la responsabilitat d’haver de prendre decisions amb afectacions en la salut pública, perquè els que les haurien hagut de prendre no han tingut la valentia de fer-ho.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.