Aquest divendres s’acaba la primera setmana de tornada a les escoles després de festes. El Filomena i un fred que pela han convertit les aules en una nevera, des del Montsià fins a l’Alt Empordà. Per tal que circuli l’aire i per foragitar el virus, les finestres de les aules continuen obertes totalment o parcialment i els alumnes es passen sis hores asseguts, quiets, prenent apunts en unes condicions de gener que cap adult no acceptaria en el seu espai de treball. Si això ens ho fessin a nosaltres a la feina, per obligació, les queixes estarien a l’ordre del dia. Els sindicats es posarien les mans al cap i brandarien els drets dels treballadors, segurament amb raó, perquè així no hi ha qui rendeixi. En canvi, els nens –i els professors i tota la comunitat educativa– ens continuen donant una lliçó, dia rere dia, des de fa pràcticament un any. Especialment del setembre ençà, la manera com els de P3 o els de l’ESO s’han adaptat a les circumstàncies és digna del millor elogi. La força de voluntat i l’enteresa mental amb la qual estan aguantant tota aquesta colla de sacrificis, i els que vindran, ens fan pensar que les generacions futures seran millors que la nostra. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.