Així es desprèn del programa de recerca Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, que ha permès preguntar per primera vegada a una mostra àmplia i representativa de nens i nenes de la ciutat (i no pas als adults que en tenen cura) “Com esteu?” i “Què podem fer perquè estigueu millor?”. Amb aquest programa l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un mecanisme d’ampli abast social al que han participat el 15% dels infants d’entre 10 i 12 anys de la ciutat. Així mateix, per Espanya en general, es confirma en el darrer informe de Children’s World, en què el temps lliure i els seus usos també està molt mal valorats.

Els horaris escolars, la quantitat de deures que tenen i el volum d’activitats extraescolars que fan deixen als infants poc temps lliure per a altres coses. Volen més temps per estar amb els seus pares i/o mares i més temps per jugar a l’aire lliure en companyia d’altres infants. La majoria de nens i nenes asseguren que la família i els amics i amigues són aspectes essencials per estar contents amb la vida, també poder gaudir d’un major grau d’autonomia. De fet, aquestes són tres de les onze demandes dels infants per millorar el seu benestar recollides en l’Agenda dels infants del programa Parlen els nens i nenes.

Cal fer compatible la feina amb dedicar temps de qualitat als fills i filles, sense reproduir desigualtats de gènere

Els infants lamenten que els pares i/o mares tinguin poc temps per passar en família perquè treballen moltes hores. “Els meus pares treballen bastant i moltes vegades no tenen temps per mi, però a vegades m’agradaria que quan tinguessin temps lliure, que passéssim més estones junts. El que passa és que entre setmana és encara més difícil”, afirma la Valèria del barri de Sant Andreu, de Barcelona.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.