El 15 de maig, tractant de fer el mínim soroll possible, el Departament d’Educació va publicar una resolució al DOGC per la qual denegava els concerts de primària a 11 centres privats que apliquen l’anomenat model d’escola diferenciada, és a dir, que admeten només nois o només noies. Es tracta dels col·legis Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Camp joliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró (la major part de l’Opus, encara que no tots). El Diari de l’Educació ja va informar en aquell moment que aquesta decisió tenia poques possibilitats de superar l’examen dels tribunals, ja que, segurament per un problema de tempos, arribava abans de l’aprovació del decret de concerts, el qual establirà, quan s’aprovi, que un dels requisits per a l’obtenció del concert és que l’escolarització sigui mixta.

Segons informa la federació de famílies Fapel, la setmana passada la sala 5 del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va resoldre el que més o menys ja s’esperava. El TSJC ha decidit suspendre cautelarment aquesta resolució del Departament d’Educació i ordenar que s’atorgui a aquests centres els concerts en les mateixes condicions que a la resta d’escoles que els van veure renovats en aquell moment.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.