Dijous passat tingué lloc al Congrés la votació plenària sobre el Projecte de Llei Orgànica per la qual es modifica la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació (LOMLOE). El seu caràcter de llei orgànica obligava a votar el text en la seva integritat. El resultat, ja conegut, va ser l’aprovació del projecte per 177 vots a favor (els del PSOE, Unidas Podemos, Esquerra Republicana de Catalunya, Compromís, Más País, EAJ-PNV, Nueva Canarias); 148 en contra (Partit Popular, Vox, Ciudadanos, UPN, Foro Asturias, PRC Cantabria, Coalición Canaria) i 17 abstencions (JxCat/PDCat, BNG, Bildu, CUP, Teruel Existe).

Prèviament a aquesta votació, encara es van votar algunes esmenes. Entre les quals, una transaccional presentada pel Grup Parlamentari Basc i per Junts per Catalunya que suavitzava el negatiu article 109, sobre la programació de llocs escolars. Però aquesta esmena, que mantenia l’equilibri del sistema dual de presència d’escola de titularitat pública i de privada concertada tal com fins al moment s’ha entès, va ser rebutjada i, per tant, no va prosperar per 178 vots contraris PSOE, Unidas Podemos, Esquerra Republicana de Catalunya, Compromís, Más País, Nueva Canarias) i 170 favorables a l’aprovació (Partit Popular, Ciudadanos, Vox, EAJ-PNV, JxCat/PDCat, UPN, Foro Asturias, PRC Cantabria, Coalición Canaria). Hi va haver molta activitat per tal d’obtenir la màxima adhesió al text d’aquesta esmena, i es pot veure com grups parlamentaris favorables al projecte de llei van expressar en aquesta ocasió amb el seu vot el manteniment de l’actual status quo del sistema educatiu. Però no hi va haver prou per modificar un text tan advers per al sector concertat.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.