L’àmbit amb què els infants de Barcelona es mostren menys satisfets és el temps. Concretament, la meitat dels nens i nenes no estan prou satisfets amb el seu temps lliure. En voldrien més i tenir més marge de llibertat per decidir en què invertir-lo. Així es desprèn del programa de recerca Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Infància i Adolescència, amb el qual s’ha posat en marxa una enquesta en què han participat el 15% dels infants d’entre 10 i 12 anys de la ciutat. Els horaris escolars, la quantitat de deures i el volum d’activitats extraescolars que fan deixen als infants poc temps lliure per fer altres coses que els satisfarien més: volen més temps per estar amb els pares, més temps per jugar amb els amics i més temps a l’aire lliure. La majoria de nens i nenes asseguren que la família i els amics són aspectes essencials per estar contents i també poder gaudir d’un grau d’autonomia més gran. De fet, aquestes són tres de les onze demandes dels infants per millorar el seu benestar recollides a l’Agenda dels infants.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.