La nova llei educativa, denominada llei Celaá, aprovada aquesta setmana pel Congrés de Diputats, ha continuat generant polseguera arreu de l’Estat. Aquest cap de setmana desenes de ciutats, des de Sevilla, Santander, fins a Madrid, s’han omplert de manifestants que han protestat contra la nova normativa sota el lema “Stop Celaá” i en favor de la “llibertat d’ensenyament”. A Madrid la Plataforma Més Plurals ha convocat centenars de cotxes que han col·lapsat el passeig de la Castellana en “defensa de l’educació concertada” així com de “l’educació especial” que, segons els manifestants, queda “malmesa” arran de l’aprovació de la nova normativa.

La Plataforma, formada per diferents col·lectius –des de pares i mares, sindicats, però també docents de centres concertats–, ha alçat la veu aquest diumenge contra els canvis plantejats per la llei i que afecten precisament aquests centres. La nova llei obre la porta a assegurar una composició més equilibrada dels centres educatius, donant cobertura legal a la lluita contra la segregació perquè s’ha eliminat de la Lomce l’al·lusió a la “demanda social” (aprovada amb la llei Wert, del PP) que permetia a algunes escoles concertades treure més places si les famílies ho demanaven.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.