“Garantir els drets dels menors a Internet i acompanyar-los en la seva vida digital ha passat de ser una prioritat a una qüestió imprescindible i urgent”. Així de clara s’ha mostrat aquest dimecres la Directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), Maria Àngels Barbarà, durant la Jornada de presentació del curs online de protecció de dades per a docents, promogut i finançat per l’APDCAT amb la col·laboració de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació.

Aquesta formació, que començarà el proper mes de febrer de 2021, és el resultat precisament de la preocupació i la consciència que “des del mateix moment en què participem en la vida online perdem el control sobre la informació que hem difós, que també ens identifica com a individus”, tal i com ha assenyalat Barbarà.

Tota aquesta informació que nens i joves comparteixen a Internet dibuixa la seva identitat digital, s’emmagatzema i pot ser utilitzada per tal que terceres persones prenguin decisions que els afectin en el futur. El que pretén el curs de l’APDCAT és oferir als menors, a través dels docents, les eines adequades perquè, alhora que gaudeixen dels grans beneficis de les noves tecnologies, també puguin defensar els seus drets i interessos. En aquest sentit, una de les competències digitals que han d’assolir els alumnes al llarg de les etapes educatives és precisament la d’actuar de forma crítica i responsable en l’ús de les TIC, incloent els aspectes de seguretat i d’identitat digital i, en conseqüència, també és una de les competències digitals que els docents necessiten integrar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.