En total, 78 escoles guanyaran espai per a l’alumnat i les seves famílies a través de la iniciativa ‘Protegim les escoles’.  Segons ha informat el consistori, durant el 2021 es pacificaran els entorns de 53 escoles, que s’afegiran als 25 entorns escolars que ja s’estan pacificant en aquest 2020. Aquest conjunt d’actuacions estan pensades per prioritzar la salut i la seguretat dels alumnes. Es beneficiaran d’aquestes actuacions més de 26.000 nens i nenes de tots els districtes de la ciutat.  L’objectiu, a més, és que l’any 2023 un total de 200 escoles tinguin entorns confortables.

Llocs segurs i plens de vida

Reduir el trànsit i alliberar espai per a les persones en els entorns dels centres educatius suposa més espai de trobada entre les famílies i més vida de barri. Estar més temps al carrer també fomenta el passeig i el consum als comerços de proximitat.

Alhora, reduir el trànsit i allunyar-lo dels nens i nenes comporta una qualitat més gran de l’aire, redueix el soroll al qual s’exposen els infants i disminueix el nombre d’accidents. Els voltants de les escoles, on els nens i nenes van cada dia durant moltes hores, es converteixen així en espais més segurs i saludables.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.