Arriben aires de nous confinaments, de noves mesures restrictives, i ens agafaran amb els deures sense fer. Gairebé nou mesos de promeses incomplertes ens estan conduint a un escepticisme sense remei: no tenim ordinadors, no tenim protecció de cap tipus per a alumnat i professorat, les ràtios no han baixat en general, i unes horetes de formació burocràtica no solucionaran el tema .

Penso que no és moment de llançar proclames incendiàries, consignes antisistema o de caure en el derrotisme. Però no estaria de més assenyalar que les administracions no estan fent els deures pel que fa a educació. Si el sistema cau, cauen les persones, els beneficiaris dels serveis, no les autoritats. Esperem que no arribi el col·lapse, la desconfiança final. Però als polítics i autoritats relacionades amb l’educació sí que crec que podria fer-los un prec, un prec intens. Una cosa que sí que seria relativament fàcil de realitzar. Els demanaria que s’abstinguessin de titulars campanuts, juraments populistes, promeses de paradís digital que en les actuals circumstàncies són gairebé un insult.

Els demanaria que diguessin la veritat, la pura i simple informació del que passa i de les mesures que pensen prendre. Quins són els plans, no quins són els nostres desitjos impossibles. Encara som una societat democràtica, en la qual l’accés a la informació veraç és un dret bàsic. No som a l’URSS, no hem fet vot d’obediència. El professorat i les famílies estan trobant a faltar un veritable lideratge, no un lideratge carismàtic o glamurós basat en fotos i colors i frases campanudes. Fa massa mesos que veiem a polítics dir coses dignes d’una tertúlia carajillera. Estem trobant a faltar una simple gestió responsable. En altres paraules, que no se’ns tracti com a nens ximplets.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.