Des del seu tancament precoç a l’inici de la primera onada de l’epidèmia per SARS-CoV-2 al nostre país, les escoles sempre han estat en el punt de mira. La manca de dades inicials i la por que el virus es comportés com ho fan altres virus respiratoris –com pot ser el de la grip– feien justificable el tancament.

De la mateixa manera, la incorporació progressiva de coneixements sobre el comportament benigne del virus sobre la població pediàtrica va portar a la reobertura dels centres, no sense incerteses, a mitjans del mes de setembre. En aquell moment, la immensa majoria de pediatres de Catalunya vam insistir en la necessitat d’aquesta reobertura i, alhora, ens vam comprometre a analitzar en detall el comportament del virus en els nostres infants i adolescents, tant pel que fa als quadres clínics que provoca com per la seva capacitat de transmissió de la malaltia en diferents àmbits com poden ser l’escola, les activitats extraescolars i a casa.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.