La Marina tenia 13 mesos quan els pares van notar que caminava molt a poc a poc, però no perquè no anés ràpida, sinó perquè adquiria lentament la destresa en l’habilitat. “Feia passos laterals, agafada al sofà, com ho fan els nadons, però no sempre, era inconstant”, recorda la mare, Virgínia Ortega. Era l’any 2013 quan els pares van recórrer als metges, fins que n’hi va haver un que els va fer la pregunta clau: “¿La Marina s’aixeca sola del bressol i s’agafa a les baranes?” La pregunta va ser cabdal perquè la resposta indicava que la criatura no tenia força muscular, i per això no ho feia. I per això tampoc no caminava de manera constant. “Un neuròleg de Mataró ens va derivar a l’Hospital Sant Joan de Déu, perquè ja ens apuntava que podria ser que la Marina tingués atròfia muscular espinal (AME)”, diu la Virgínia.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.