Montellà s’hi arriba per una carretera de revolts a la qual s’accedeix des de Martinet una vegada creuat el Segre, el riu que travessa tota la vall de la Cerdanya. Des del cartell del poble pot veure’s, a l’esquerra, a sobre d’una casa de nova construcció de grans finestrals, una porteria de futbol. És una plaça pública, molt millorable, per cert, perquè té les cistelles mig trencades, però també és el pati d’una de les escoles més singulars de la zona, la Ridolaina. Peculiar perquè fa quatre anys que aplica un mètode educatiu basat en l’observació, la relació amb l’entorn, la convivència i les emocions, però també perquè ha iniciat el curs de la Covid amb cinc professores substitutes (dues de les quals, vingudes des de València) després de detectar-se un positiu que va obligar a confinar tot el claustre titular. Aquest és el relat d’un inici inesperat, però també és la crònica de la supervivència de l’escola rural catalana.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.