Durant aquest any 2020 s’han realitzat i s’estan duent a terme una bona quantitat d’homenatges i actes de record per a aquest pedagog italià estimat per molts. Es fan xerrades, exposicions, activitats a biblioteques, homenatges… Podeu trobar-ne molta informació a la revista Faristol número 91.

Gianni Rodari va créixer a Itàlia en una família humil amb pocs recursos econòmics. El seu pare, que era forner, va morir quan ell encara era un nin. En molts dels seus escrits i contes podem trobar un homenatge i un record per al pare que es manifesta en l’elecció de personatges senzills, que s’aixequen molt d’hora, que fan pans, pastissos, gelats, confitures… i que alimenten la gent del seu voltant. Gianni Rodari va ser el fill del forner que va alimentar la nostra imaginació.

Gianni va estudiar magisteri i al llarg de la seva vida va conciliar l’ensenyament, l’escriptura per a infants i el periodisme, amb moltes col·laboracions a la premsa sovint dirigides als infants.

Va ser un activista compromès políticament i va portar a l’escola la seva actitud davant la vida: revolta contra el poder, imaginació sense límits, prioritat per als temes i personatges senzills i quotidians, lligam de la fantasia i la imaginació amb la ciència, pacifisme, respecte absolut per als infants i prioritat per l’alegria i el somriure.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.