El 91,49% dels centres educatius segueixen operant amb total normalitat, segons les darreres dades ofertes aquests matí pels Departaments d’Educació i Salut, que a més a partir d’avui les renovaran diàriament a través d’una web (escolasegura) que està oberta a tothom i en la qual es pot veure la situació general, per municipis i centre per centre. També hi ha un apartat de preguntes freqüents. En tot cas, això vol dir que el 8,51% dels centres tenen un o més grups confinats. Encara és un percentatge aparentment baix… o no tant si es té en compte que només han passat vuit dies des de l’inici de curs. Avui són 437 centres amb alguna afectació, ahir n’eren 348, abans d’ahir 218…

La xifra de grups confinats i centres afectats creix cada dia en progressió geomètrica, però això no espanta les autoritats, que consideren que estem dins de l’escenari que era previsible. “Els protocols estan funcionant correctament”, han assegurat aquest matí els secretaris generals dels Departaments de Salut i Educació, Marc Ramentol i Núria Cuenca, en la compareixença setmanal que s’han compromès a fer mentre duri l’emergència educativa. “Fem una valoració positiva perquè les escoles a dia d’avui poden seguir fent la seva funció social. Poden garantir el dret a d’educació dels infants per tal que puguin anar físicament a fer el seu desenvolupament personal”, ha assenyalat Cuenca.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.