El nombre de nascuts vius registrats a Catalunya el 2019 no va arribar als 61.000 (60.958), segons les dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), xifra que representa una reducció del 4,1% en relació amb les dades definitives del 2018 i una taxa bruta de natalitat de 7,9 nascuts vius per cada 1.000 habitants. La disminució dels naixements només ha afectat les mares de nacionalitat espanyola (-7,5%), mentre que els de mare estrangera han augmentat un 4%, i representen ja el 32,1% del total.

El descens de la natalitat iniciat el 2009, arran de la crisi, es manté sense aturar, tot i que en alguns anys, com el 2019, s’ha accentuat. La disminució de la natalitat és força generalitzada al territori. Tots els àmbits territorials registren un descens del nombre de nascuts vius en relació amb les dades definitives del 2018, excepte les Terres de l’Ebre, on els naixements han augmentat un 1,3%. Les zones que registren disminucions més elevades són el Camp de Tarragona (-5,5%) i les comarques gironines (-5,1%).

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.