“Hola, he decidit explicar la meva història, la meva història sense final.” Així començava el vídeo pujat a Youtube per Amanda Todd que als 15 anys es va suïcidar després de ser objecte d’una llarga i cruel pressió en línia. El seu relat va commoure el món: a primer de secundària un desconegut la va animar a mostrar els pits per càmera web i va escampar la imatge, tot provocant una allau de burles i menyspreus que la noia no va poder suportar en adonar-se que la foto la perseguiria sempre més per internet. En l’actual context social de relacions organitzades al voltant de les xarxes, el ciberassetjament hi juga, malauradament, un rol important: un de cada tres joves el pateix, segons una enquesta realitzada el 2019 per Unicef, que demana als poders públics mesures de sensibilització i protecció.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.