Les tragèdies solen posar contra les cordes el sistema públic. La pandèmia, per exemple, ha portat la sanitat al límit. Però també ha exposat carències en altres àmbits, com l’educació. El Govern va anunciar fa uns dies una injecció extra de 370 milions d’euros en educació, cosa que permetrà, entre altres coses, apedaçar una d’aquestes tasques pendents: la digitalització de les escoles. Segons dades del Departament d’Educació, el 81% dels centres públics necessiten instal·lar o actualitzar la seva fibra òptica perquè l’ensenyament digital pugui fer-se sense fissures. S’hi posaran amb un pla a cinc anys que inclou el repartiment de dispositius tant als alumnes de famílies més vulnerables com al gruix dels mestres de la pública. Dos ocells d’un tret, ja que s’ajuda a reparar la fractura digital i es prepara tota la família educativa davant de la possibilitat d’un nou confinament que obligui a recuperar les classes virtuals. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.