El Pla d’Educació Digital de Catalunya és una de les grans apostes del Departament d’Educació per afrontar la crisi de la Covid19. De fet, ja estava previst i calendaritzat en cinc anys abans de la irrupció del coronavirus, però arran de la situació creada amb el tancament de centres s’ha volgut accelerar, per tenir-lo enllestit en tres anys, on el primer és el més important. Està pressupostat en 184 milions d’euros, 106 dels quals per actuacions que s’han de dur a terme el curs 2020/21, i per tant, segons ha explicat en roda de premsa el conseller Josep Bargalló, “és un pla d’un curs que s’acabarà d’executar els dos cursos següents”.

El pla s’emmarca en el conjunt de mesures que el Govern de la Generalitat ha presentat per a la reactivació econòmica de Catalunya. En concret, és el projecte 7 dels 20 que conformen el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social, presentat aquest matí i dotat amb prop de 32.000 milions d’euros.

Entre els objectius del Pla d’Educació Digital, n’hi ha que tenen a veure amb la infraestructura dels centres, n’hi ha que tenen a veure amb la competència digital dels alumnes i dels docents, i n’hi ha finalment els qui tenen a veure amb garantir la connectivitat de l’alumnat més vulnerable, també des de les seves llars.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.