La Comissió Rectora del Sistema de la Formació i Qualificació Professionals ha aprovat aquest matí els estatuts de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que té l’objectiu d’impulsar la transformació del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya. La sessió ha estat presidida pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i també hi ha participat el conseller de Treball d’Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el viceconseller de la Presidència i comissionat per al Desplegament de l’Autogovern, Pau Villòria, la directora general de Planificació en l’àmbit d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement, Mercè Chacón, i el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano.

Els estatuts de l’Agència, adscrita al Departament de la Presidència, s’estructuren en sis capítols, que recullen de manera sistemàtica els aspectes que la defineixen, les seves funcions i l’estructura, i completen el seu règim jurídic i de funcionament. L’Agència neix fruit de la necessitat d’abordar la formació de les persones al llarg de la vida, com una formació permanent, interrelacionada i connectada al llarg de tots els processos d’aprenentatge, amb capacitat d’adaptar-se contínuament als requeriments i circumstàncies de les empreses, les persones i de l’entorn canviant. En aquest sentit, suposa la integració efectiva en un sol sistema de la formació professional inicial i de la formació professional per a l’ocupació.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.