En el context actual, la preocupació principal de moltes entitats socials és la gestió de l’impacte emocional que els nens i nenes i adolescents que viuen en llars amb carències socials, econòmiques i/o educatives han pogut patir arran de la situació generada per l’emergència de la COVID-19.

Per aquest motiu, aquest any CaixaProinfància ofereix a 336 entitats socials de tot l’Estat espanyol vinculades al programa la possibilitat de portar a terme escoles d’estiu en línia. Per fer-ho, CaixaProinfància presenta continguts i activitats que se sumen a les dutes a terme per les mateixes entitats i que permeten, d’una banda, treballar continguts educatius i, de l’altra, oferir recursos per reconèixer, expressar i gestionar les emocions, tant als menors com a les seves famílies.

A Catalunya, 105 entitats organitzen les activitats d’estiu

En paraules del subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón: “Durant el confinament i la crisi per la qual estem transitant, molts infants i adolescents han percebut la vulnerabilitat i el patiment a casa seva. Per això, la nostra prioritat és que es puguin recuperar emocionalment d’aquesta experiència oferint-los un estiu ple d’activitats, recursos i jocs adaptats que els proporcionin estabilitat, esperança i que també reforcin les seves competències educatives”.

Al llarg del mes de juliol, CaixaProinfància comparteix cada setmana amb les entitats socials propostes, activitats i materials digitals de diferents continguts del programa, com ara Tens Talent, i també del programa EduCaixa. El contingut es va allotjant a la pàgina web generada dins del web de la Fundació ”la Caixa”, i és un recurs obert i a la disposició de les entitats i les famílies.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.